MW. F.M. (Mariette) van Tuyll van Serooskerken
klinisch psycholoog en psychotherapeut

 

 

Mijn naam is Mariette, ik ben klinisch psycholoog en psychotherapeut.
Inmiddels ben ik alweer 25 jaar werkzaam binnen de GGZ, waar ik zowel met individuele cliënten als met groepen werk. Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van persoonlijkheidsproblematiek.

Opleiding, registraties en lidmaatschappen

In 1997 heb ik de studie psychologie aan de Leidse Universiteit afgerond; aansluitend startte ik met de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut aan de RINO Noord-Holland in Amsterdam. Sinds 2002 sta ik geregistreerd als psychotherapeut en GZ-psycholoog. In 2015 startte ik met de opleiding tot Klinisch Psycholoog in Nijmegen en ben sinds 2018 ook geregistreerd klinisch psycholoog.

Visie

Als therapeut bied ik een veilige omgeving waarin u zicht krijgt op uw gevoelens, gedachten en ervaringen en herkent daarin patronen, die u belemmeren in de omgang met uzelf en/of anderen. Door te begrijpen waar deze belemmeringen vandaan komen en zicht te krijgen op zowel de patronen, als de onderliggende gevoelens, krijgt u meer gevoel voor uzelf en voor uw omgeving. Alsook meer begrip voor onderliggende behoeften, waardoor klachten beter begrepen kunnen worden. Het vinden van betekenis in klachten en symptomen geeft zelfvertrouwen en ruimte. Het verstevigt het gevoel van identiteit. Het samen verkennen van de (emotionele) binnenwereld, zodat identiteit vanuit een betekenisvolle ervaringen verder kan groeien. Vanuit dit doorleefde inzicht bent u beter in staat om te gaan met moeilijke situaties en complexe gevoelens. Waardoor u meer stabiliteit en begrip ervaart en kunt gaan vertrouwen op uw eigen koers.

Registraties en lidmaatschappen

In 1997 heb ik mijn studie psychologie aan de Leidse Universiteit afgerond, aansluitend startte ik de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut aan de RINO Noord-Holland. Sinds 2002 sta ik geregistreerd als psychotherapeut en gz-psycholoog en sinds 2018 ook als klinisch psycholoog.

BIG-Registraties:

  • Psychotherapeut BIG-register: 79059163616
  • Klinisch psycholoog/GZ-psycholoog BIG-register: 59059163625

Lid van:

  • LVVP Landelijke Vereninging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten
  • NVP Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie
  • NIP Nederlands Instituut voor Psychologen
  • FGzPt Klinisch Psycholoog
  • AGGT Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg Twente

lvvp
NVP
nip-logo1
logo-FGzPt

Samenwerking

In mijn praktijk werk ik nauw samen met Eline Tappel. Zij is basispsycholoog.
 
In de diagnostische fase zal zij het psychologisch onderzoek afnemen en voorlichting geven over de praktijkhuishouding. 
 
In de behandelfase zal zij digitale behandeling/de E-Health modules uitvoeren.

MW. E. (Eline) Tappel
psycholoog